Deze site is ontwikkeld door Piozum.

Over Evelijne


Evelijne Swinkels-Braaksma (1964) 

Ik ben theoloog (ds), Master Practitioner in Neuro Linguistisch Programmeren (NLP) en gecertificeerd in de Transactionele Analyse (TA). Als docent en begeleider van leerlingen, studenten en medewerkers was ik jarenlang werkzaam in het Voortgezet- en Hoger Beroepsonderwijs. Ook ben ik geruime tijd coördinator Jeugdzaken en pastoraal medewerker bij een kerkelijke gemeente (SOW/PKN) geweest.
Op deze manier heb ik mij mogen en kunnen ontwikkelen in het coachen en trainen van individuen en groepen.

Sinds 2001 ben ik eigenaar van Swinkels, Advies, Begeleiding & Training en werk ik als freelance trainer, coach/adviseur in (opdracht van) verschillende organisaties en instellingen. Mijn aandachtsgebieden zijn persoonlijke ontwikkeling, communicatie, leiderschap en zingeving.
In mijn werken met mensen zie ik steeds weer dat elk mens een diep verlangen heeft om zelf richting en inhoud aan het leven te geven en vaak op zoek is naar een passende vorm hierbij. Een vorm, die zin, betekenis en verbondenheid geeft. Ik vind het fantastisch om mensen bij deze zoektocht te mogen begeleiden.

Sinds 2014 ben ik predikant bij de Remonstrantse Broederschap. Ik ga vaak voor in kerkdiensten bij tal van vrijzinnige geloofsgemeenschappen.Vanaf 1 maart zal ik als predikant werkzaam zijn bij de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap NPB Baarn.

Als auteur houd ik mij vooral bezig met het schrijven van dagopeningen voor scholen in het voortgezet christelijk onderwijs en van gedichten waarin zingeving, levensvragen en bijbelse thema’s centraal staan.

Download het Curriculum Vitae van Evelijne.

 

Evelijne Braaksma Swinkels Mijn lied

als ik spreek dan noem ik zaken
die ik eigenlijk niet bedoel
leer mij nieuwe klanken maken
die ik diep van binnen voel

als mijn piano wil ik zingen
opgaan in mijn eigen lied
wondere klanken komen binnen
heel mijn wezen wordt muziek

in mij klinken duizend koren
en al lijkt het vaak van niet
‘k wil ze zo graag laten horen
kom maar luisteren naar mijn lied

Veel heb ik de afgelopen jaren geleerd bij en van Gwen Timmer: van haar inzichten, deskundigheid op het gebied van trauma en opstellingen en van haar unieke manier van werken hierin. Zij is voor mij een bijzondere leermeester.  Gwen is trainer en therapeut in haar eigen praktijk Parabel (www.parabeltrainingen.nl). In 2014 volgde ik bij haar de leergang 'In wezen ben je heel gebleven' over het begeleiden van trauma door professioneels. Bij het verzorgen van deze leergang assisteer ik haar momenteel zodat ik mij hierin verder kan bekwamen.